Cum schimbati pagina de start in fiecare browser

Revenim cu articolele despre browserele web, cu un tutorial mai pentru incepatori, si anume cum se schimba pagina de start a browserului, adica pagina care se deschide automat atunci cand lansati aplicatia. Pasii de mai jos se aplica, pentru fiecare browser in parte, atunci cand sistemul de operare este Windows.

Aceasta informatie poate deveni foarte utila, pentru ca se intampla de multe ori ca unele toolbar-uri instalate, sau diverse alte programe, sa schimbe automat pagina de start a browserului. Este o tehnica des intalnita, extrem de enervanta, si cateodata de-a dreptul ilegala, vezi articolul despre Viperware. Dar este util sa stiti sa rezolvati repede problema, din cateva clickuri. Fie ca doriti un motor de cautare, mailul sau rezultatele meciurilor de aseara ca pagina de start a browserului, acest serviciu elibereaza cateva pretioase secunde in fiecare zi.

Desi exista numeroase browsere web mai mult sau mai putin cunoscute, astazi ne vom concentra pe cele mai folosite dintre ele, si anume:

1. Internet Explorer

2. Mozilla Firefox

3. Google Chrome

4. Apple Safari

5. Opera

1. Internet Explorer

Pentru a  schimba pagina de start pe Internet Explorer, apasati pe meniul Tools ( Unelte ), indicat de sageata din imaginea de mai jos, apoi Internet Options.

Se deschide o fereastra, iar in tabul "General", scrieti numele adresei dorite in campul "Home page", sau apasati butonul "Use current", pentru a selecta pagina deschisa in acest moment, apoi validati-o, apasand ok. Imaginea de mai jos va prezenta fereastra ie:

2. Mozilla Firefox

Pentru a modifica pagina de start Firefox, apasati butonul cu acelasi nume, prezentat de sageata rosie in imaginea de mai jos, si apoi selectati "Options".

Se va deschide o fereastra, iar in tabul 'General', adaugati adresa dorita in campul "Pagina de start", sau apasati butonul "Foloseste pagina curenta", iar apoi 'Ok', butoane usor de observat, in imaginea de mai jos:

3. Google Chrome

Pentru a modifica pagina de start Chrome, trebuie sa apasati pe cheia din coltul dreapta sus al ecranului, indicata de sageata rosie in imagine, iar apoi selectati 'Optiuni'.

Se va deschide o noua fereastra, iar in cadrul elementului de meniu 'Elemente de baza', la sectiunea 'Pagina de pornire', selectati 'Deschideti aceasta pagina', apoi adaugati adresa dorita in campul aferent. Apoi inchideti fereastra, salvarea se face automat.

4. Opera

Pentru a modifica pagina de start Opera, trebuie sa apasati pe butonul cu acelasi nume, din coltul din stanga sus, indicat de sageata rosie in imagine, iar apoi selectati 'Setari', urmat de 'Preferinte'.

Se va deschide o fereastra noua. In tabul 'General', sectiunea 'Home page', se adauga adresa in campul aferent ca si la celelalte browsere, cu posibilitatea de selectare a paginii curente prin apasarea butonului 'Use Current'. Diferenta consta in prezenta listei drop-down 'Startup', unde trebuie selectat 'Start with Home page', pentru ca validarea prin butonul ok sa aiba efect. Dupa cum vedeti in imaginea de mai jos, default e selectat 'Continue from last time'.

5. Safari

Pentru a modifica pagina de start Safari, trebuie sa apasati pe butonul sub forma de rotita, din coltul din dreapta sus, indicat de sageata rosie in imagine, iar apoi selectati  'Preferinte'.

Se va deschide o fereastra, iar in tabul 'General', adaugati adresa dorita in campul "Home Page", sau apasati butonul "Set to current page" daca aceea e pagina dorita, iar apoi 'Ok' pentru validare, butoane observate in imaginea de mai jos:

Astfel, se poate modifica pagina de start in fiecare dintre browserele cu o cota de piata cat de cat ridicata. Aveti de asemenea grija la instalari de toolbar-uri, addon-uri, clienti de torrente sau orice alt fel de programele sa cautati cu atentie eventuale casute bifate de genul "Make badwolf.com my default start page", pentru a nu fi nevoiti sa cautati la nesfarsit prin setari sa modificati aceasta optiune foarte utila.

2Comentarii la "Cum schimbati pagina de start in fiecare browser"

  1. Marian spune:

    Cum pot schimba in Yandex browser ???

  2. Andrei spune:

    Eu folosesc http://www.quisle.com/ pot cauta si cu Google, Yahoo sau Bing.

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite