IAQ Infrequently Asked Questions

Cand vine vorba de dezvoltarea site-ului web al companiei dumneavoastra este important sa stiti ce intrebari este bine sa puneti dezvoltatorului cu care lucrati. Asa ca am alcatuit o lista cu intrebari interesante dar care nu sunt puse in general:

aplicatii-web-intrebari-putin-frecvente

  • Aplicatia se va construi de la zero sau se va modifica o platforma existenta? Daca raspunsul este ca se va modifica o plaforma existenta, atunci ar trebui sa cereti mai multe detalii pentru a evita achizitonarea unui produs care sa nu corespunda dorintelor dumneavoastra.
  • Voi putea sa vad aplicatia in diferite stadii ale dezvoltarii ei? Este uzual sa vi se permita accesul la aplicatia dumneavoastra inainte ca aceasta sa fie finalizata dar, de regula, ea va fi gazduita pe serverul dezvoltatorului pana la finalizare.
  • Intretinerea aplicatiei presupune o cantitate considerabila de munca? Este posibil ca aplicatia dumneavoastra sa coste relativ putin in comparatie cu preturile competitorilor tocmai pentru ca intretinerea ei implica plata unui abonament lunar substantial. Schimbarea furnizorului de servicii web dupa realizarea unei aplicatii complexe poate sa nu fie un lucru tocmai usor. Este recomandat sa cereti aceste informatii inainte sa semnati un contract.
  • CMS-ul aplicatiei mele imi va permite accesul in toate zonele pe care voi dori sa le editez sau este necesara interventia unui programator? Aplicatiile realizate profesionist va permit sa actualizati continutul in majoritatea zonelor site-ului. Cu toate acestea, schimbarea unor imagini si elemente de design presupune modificarea design-ului site-ului si nu se vor putea realiza folosin un CMS. Cu cat aveti mai putine zone in care controlati continutul, cu atat CMS-ul dumneavoastra este mai slab.
  • Nu sunt sigur asupra structurii site-ului. Pot sa o modific in timp ce se realizeaza proiectul? Schimbarea structurii si functionarii site-ului dumneavoastra implica in general rescrierea unor functii existente si scrierea unora noi. Acest lucru duce la cresterea pretului initial al proiectului. Daca nu sunteti sigur asupra structurii site-ului mai bine asteptati pana stabiliti toate detaliile functionarii.
  • Ce se intampla daca apar intarzieri prea mari la predarea proiectului? Ideal este sa nu se inregistreze intarzieri dar acest lucru constituie o problema serioasa si destul de des intalnita. Asigurati-va ca aveti trecute in contract clauze care se adreseaza acestei situatii, ca aveti materialele adunate si structurate bine si ca puteti pune la dispozitia dezvoltatorului informatiile necesare realizarii proiectului.
  • Aplicatia mea va fi prietenoasa cu motoarele de cautare? Asigurati-va ca nu va construiti un site frumos dar care nu poate fi gasit de clientii dumneavoastra. Pentru a reduce timpul sau costul de productie, dezvoltatorul poate fi tentat sa treaca cu vederea realizarea unor functii care sa usureze indexarea continutului site-ului. Acest lucru poate fi util pe termen scurt (pret mai mic) dar foarte daunator pe termen lung. 

Daniel I.

0Comentarii la "IAQ Infrequently Asked Questions"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite