Noi browsere ce merita o sansa

Nu stiu voi, dar eu unul m-am saturat sa tot trec de pe Firefox pe Chrome, si invers; mai ales cand exista multe noi browsere care chiar merita incercate . Totusi, sa fim seriosi, nici Chrome, nici Firefox nu sunt perfecte, am vrea cu totii sa vedem cateva noi optiuni in Firefox, sa nu mai cautam addon-uri de fiecare data cand vrem ceva nou; sau sa ne intrebam de ce Chrome nu a decis sa adauge lucruri precum detectia feed-ului RSS. (desi ca sa fiu drept exista totusi un addon). Multe din browserele pe care le voi prezenta in continuare au insa addon-uri integrate ce nu mai trebuiesc cautate si instalate separat, asa ca ar putea merita o incercare.

Chromium

Cum Google Chrome s-a desprins practic din proiectul open-source Chromium, mare parte din ce se aplica la unul, se aplica si la celalalt. De exemplu, ambele ofera Search Suggest ce iti ofera o lista de sugestii daca te opresti din scris in casuta de cautare. Totusi difera prin faptul ca in Chromium raportarea de erori sau statisticile nu sunt activate default; de asemenea Adobe Flash Player sau PDF Reader-ul nu sunt integrate direct; cu toate acestea, practic orice extensie Chrome poate fi folosita pe Chromium. Pentru diversitate, il puteti downloada aici. V-am spus ca brandul Google nu se regaseste nicaieri pe Chromium? :) Macar pentru asta si merita incercat.

SRWare Iron

Daca doriti un alt browser asemanator ca functionalitati cu Chrome, practic la fel de rapid si bazat pe aceeasi platforma Chromium, nu ezitati sa incercati Iron. Extensiile si temele Chrome vor functiona si pe Iron, ca si in Chromium. Il puteti downloada aici.

Rockmelt 2

Daca esti innebunit dupa social media si vrei sa imparti informatii in stanga si in dreapta pe Twitter sau Facebook, Rockmelt merita cu siguranta o sansa. Este asemanator cu Flock de la Mozilla, in sensul in care are integrate notificari de pe siteuri gen Facebook sau Twitter. Desi nu suporta Google Sync, browserul poate fi sincronizat cu contul de Facebook pe Mac-uri si PC-uri. Il poti downloada aici.

Wyzo 3

Am ajuns in sfarsit si la Wyzo, unul din browserele mele preferate. Daca obisnuiti sa downloadati mult fisiere de pe internet sau sunteti impatimiti ai torrentelor, acest browser e de departe cel mai folositor, deoarece are integrat FireDownload, un accelerator de download foarte bun; precum si FireTorrent, o extensie ce transforma browserul direct intr-un client de torrente. Exista chiar si o extensie numita SkipScreen, care permite sarirea peste ecranele de asteptare la majoritatea siteurilor populare de file-sharing. Macar una din problemele enervante ale internetului a fost rezolvata. :). Daca v-am convins, il puteti downloada aici.

Maxthon 3

Maxthon a inceput ca o extensie a Internet Explorer, avand astfel acelasi motor de randare. Totusi, Maxthon 3 suporta atat Trident (motorul din spatele IE, astfel siteurile optimizate pe IE functioneaza perfect) cat si Webkit (Google Chrome si Safari), in consecinta fiind extrem de rapid si prietenos cu majoritatea siteurilor. Daca incep sa mai vorbesc despre cateva caracteristici, gen Online Notepad, RSS Feed, instant translater, sau, resource sniffer ce detecteaza toate linkurile audio, video si toate imaginile de pe un site, aproape ca v-am convins. Il puteti downloada aici.

Daca la acestea adaugam Opera 11, Safari 5, sau chiar Internet Explorer 9, despre care am mai vorbit, rezulta o gama destul de variata de browsere care pot indeplini orice cerinte la nivelul consumatorilor de internet din 2011. Daca doriti sa cautati mai departe, nume precum Dragon, Pale Moon, Dolphin sau Global Mojo ar putea sa para interesante.

Alex B.

1Comentarii la "Noi browsere ce merita o sansa"

  1. test spune:

    bravo baieti ...ms

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite