Noile trenduri in web design II

Dupa cum am promis, voi continua seria articolelor despre noile trenduri in web design, cu inca cateva aspecte demne de mentionat. In primul rand, puteti citi articolul anterior aici.

Astfel, voi enumera alte cateva noi trenduri in web design, si si voi explica aparitia lor, dupa cum urmeaza:

Schimbarea perspectivei

Trebuie sa recunoastem ca perspectiva 'desktop' a fost folosita de mult prea multe ori, astfel ca e cu sigurnta nevoie de o schimbare, iar trendurile merg catre ideea de perspective cat mai realiste. Astfel, este de presupus ca se vor incerca in viitorul apropiat tot felul de noi perspective.

perspectiva

Design interactiv

Este evident ca site-urile in Flash sunt din ce in ce mai putine. Suportul redus oferit de marile companii in domeniul web-ului sau indexarea slaba de catre motoarele de cautare au facut programatorii sa se reorienteze catre un JavaScript din ce in ce mai popular, datorita noilor biblioteci jQuery, MooTools, Scriptaculous, Prototype etc. Utilizarea flashului a devenit mai subtila, dar nu a disparut si nici nu va disparea foarte curand , dar vremurile in care nu puteai sa intri pe un site fara sa dai de un flash zgomotos si suparator vizual s-au incheiat pentru totdeauna.

Mimimalism

Cand vorbesc de minimalism, nu va ganditi la inceputurile design-ului web. Noile tendinte continua pe ideea a mult spatiu alb, dar adauga scheme de culori surprinzatoare si fonturi cu proprietati originale. Siteurile minimale nu mai functioneaza doar dupa ideea de alb-negru. Mai mult, se incearca folosirea culorilor calde, deoarece minimalismul nu mai inseamna 'sobrietate', ci doar concizie si 'caldura'.

minimal

Footer-e foarte mari

Footer-ele mari le gasiti peste tot deja, inclusiv pe site-ul nostru intr-o oarecare masura, dar se pare ca tendintele in design sunt de a le exagera si mai mult. Astfel, footer-ele vor fi mai mult o parte integranta a designului, decat o banda gri ce contine informatii despre copyright. Vom vedea din ce in ce mai multe footer-e ce contin informatii despre feed-uri, poll-uri, formulare de 'call to action', etc.

Stilul Retro in design

Design-urile 'retro' vor continua sa fie 'la moda' si in viitor. Este practic combinatia perfecta intre vechi si nou, clasic si abstract, iar integrarea perfecta a acestor concepte este o masura a creativitatii. Printre elementele specifice stilului retro se numara: ilustratii preluate din ziare sau afise, anunturi, reclame, discuri de vinil, tonomate, texturi de hartii vechi etc.

retro

Seria de articole despre noile trenduri in web design va continua, iar in articolul viitor vom vorbi despre alte tendinte, unele deja promise in articolul precedent, si alte idei interesante. Va invit in continuare sa va expuneti parerea despre cum credeti ca va evolua designul web in viitor, si ce mai poate insemna noutate sau originalitate in aceasta lume foarte incarcata.

Alex B.

0Comentarii la "Noile trenduri in web design II"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite