Noile trenduri in web design III

Continuam seria articolelor despre noile trenduri in web design, cu inca cateva aspecte demne de mentionat. In primul rand, puteti citi articolele anterioare aici si aici.

Astfel, voi enumera alte cateva noi trenduri in web design, si si voi explica aparitia lor, dupa cum urmeaza:

Site-uri de o pagina

Siteurile de o singura pagina ne provoaca sa elimnam toate informatiile ce nu sunt absolut necesare. Noul trend este de a scapa de toate meniurile si navigarile printre pagini si de a incerca o abordare minimala, dupa cum am spus si in articolul precedent. Practic, aceste siteuri sunt gandite ca un fel de carti de vizita. Vizitatorii vor trece doar cateva secunde pentu a afla ce promoveaza site-ul respectiv, ventual o adresa sau alta modalitate de contactare. De asemenea pot contine linkuri catre alte siteuri, blogul persoanei respective sau contul pe o retea sociala.

Layout-uri de ziare si reviste

reviste

Intr-un moment in care cititorii trec din ce in ce mai mult de la presa conventionala la cea online web design-erii trebuie sa ajute la o tranzitie cat mai usoara a utilizatorului. Astfel, trendul este de a se trece la un layout de revista, cu informatia organizata atent pe o singura pagina principala, oferind utilizatorului posibilitatea sa exploreze informatia mai departe daca e interesat. Acest layout familiar va fi foarte apreciat de oricine a citit vreodata un ziar sau o revista, dar pe de alta parte e mai usor de citit; nu trebuie sa intoarcem pagini.

Video

O data cu aparitia HTML5, materialele video vor fi din ce in ce mai populare pe internet. Vor fi folosite atat pentru efect, cat si ca parte integranta a continutului. Sunt si vor fi folosite pentru a ilustra un punct de vedere, demonstra o actiune sau explica o idee mai complexa. Web design-erii vor putea folosi materialele video pentru a interactiona cu utilizatorii.

Texturi

texture

Background-urile imense de anumite culori vor disparea incet incet din lumea web-ului si vor fi inlocuite cu texturi. In general, se vor folosi unele texturi mai subtile, dar care adauga un plus de creativitate , si ajuta totodata la o mai buna focalizare pe continut, dar nu sunt excluse nici texturi precum cea din imaginea de mai sus.

Web design pentru telefoane mobile

O data cu lansarea in 2007 a iPhone-ului, toata lumea a inceput sa vorbeasca despre web design-ul pentru telefoanele mobile. Acum, cand apar din ce in ce mai multe Smart Phone-uri ce suporta integral CSS si JavaScript, e evident ca designul pentru telefoane reprezinta o parte din viitorul web design-ului. Din ce in ce mai multe siteuri ofera o varianta si pentru telefoanele mobile.

Cam atat pentru moment, vom reveni cu alte trenduri pe masura ce le vom descoperi, in continuare vom incerca sa scriem un articol despre elementele cele mai des intalnite in web design, atat de folosite incat au devenit deja foarte suparatoare, dar despre aceste lucruri, intr-un articol viitor.

Alex B.

0Comentarii la "Noile trenduri in web design III"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite