Noul browser Rockmelt

Desi in acest moment exista o multitudine de browsere pe piata, acum cateva luni ms-a anuntat lansarea unui alt proiect, Rockmelt. Intr-o piata din ce in ce mai aglomerata, aceasta noua idee, lansata de Eric Vishria si Tim Howes se doreste a fi ceva diferit si mai in pas cu realitatile actuale ale internetului.

Ceea ce face acest proiect mai deosebit si practic vrednic de a fi notat, e faptul ca este sustinut de catre Marc Andreessen, fondatorul Netscape Communications Corporation. Netscape a conceput primul browser grafic si a introdus milioane de oameni in lumea internetului pe la inceputul anilor 90, dar incapacitatea de a se mentine la standardele concurentei a facut ca in 2008 acestia sa ii retraga sprijinul cu totul.

Andreessen a anuntat ca Rockmelt va oferi o cu totul alta experienta la capitolul browsing. El sustine ca majoritatea browserelor nu au reusit sa tina pasul cu evolutia internetului si raman bazate pe vechile pagini statice, neconcentrandu-se pe aplicatiile web complexe ale prezentului si viitorului.

rockmelt

Sunt atat de multe lucruri pe care le-ai face altfel, daca ai incepe sa creezi de la zero un browser web" ( Marc Andreessen )

Desi nu elaboreaza cam care sunt acele lucruri, se pare ca in primul rand se va concentra printre altele pe o mai stransa integrare cu anumite retele sociale precum Facebook. Desi are un logo foarte dragut, Rockmelt deocamdata exista doar la stadiul de idee, doar timpul ne va raspunde daca va oferi ceva nou fata de browserele existente. Un lucru insa este sigur, vremea in care internet explorer monopoliza piata a trecut de mult iar competitia este foarte benefica, iar o securitate mai buna la lucrul cu aplicatiile web este oricand bine venita.

Intrebarea care se pune este daca va oferi ceva cu adevarat nou, si daca aceasta competitie este cu adevarat benefica, sau devine deja suparator pentru utilizatori sa aiba de a face cu o gama din ce in ce mai variata pe acesta piata a browserelor.

Alex B.

0Comentarii la "Noul browser Rockmelt"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite