Tehnici de design: Photoshop - Cum se izoleaza o culoare artistic

Metoda 1

Aceasta metoda este utilizata la obiecte cu forme mai simple, si nu face editari destructive imaginii(ex. sa nu mai puteti da inapoi daca vreti sa stergeti efectul).
Pasul 1. Deschideti imaginea in Photoshop si selectati Layer > New Adjustment Layer > Channel Mixer. Din fereastra care va aparea selectasi Monochrome si apasati OK.
 
 
 
 

 
 
 
Pasul 2. Acum selectati stratul nou creat, si cu pensula setata la culoarea neagra, opacitate 100%, si un varf tare.
 
 
 
 
 
 
 
 
Pasul 3. Dupa aceea pictati (cu culoarea neagra) subiectul sau zona pe care doriti sa o faceti color. Pentru mai multe detalii s-ar putea sa fiti nevioti saschimbati dimensiunile pensulei (click-dreapta pe imagine cu pensula selectata si schimbati diametrul sau [ si ] )
 

Metoda 2

Aceasta metoda face schimbari “desctructive”(nu se mai poate sterge efectul daca doriti sa in stergeti 50 pasi mai tarziu) dar este mai complexa si face selectiile complexe mai usoare. Notita: Aceasta metoda functioneaza cel mai bine pe imagini cu culori foarte separate(ex: o floare roz pe un fundal verde).
 
 
 
Pasul 1. Deschideti imaginea si duplicati stratul prin Layer > Duplicate Layer. Ascundeti acest strat si selectati originalul(primul strat).
 
 
 
 
 
 
 
 
Pasul 2. Desaturati acest strat prin Image > Adjustments > Desaturate. Daca nu va place cum arata imaginea desaturata, folositi unealta Levels pentru a obtine ceva mai placut.
 
 
 

Pasul 3. Afisati stratul copiat mai devreme si selectati-l. Acum selectati Select > Color Range. Va deschide fereastra unei unelte rar folosita si complexa.
Pentru a incepe, selectati o culoare pe care vreti sa o selectati, si setati bara Fuzziness la 200 (cu cat valoarea mai mare, cu atat mai multe culori asemanatoare celei alese vor fi selectate).
Cand selectati culoarea, veti observa ca fereastra color range va arata culoarea in alb pe negru, Albul fiind partea selectata. Folositi Shift si Alt pentru a adauga sau sustrage mai multe culori din selectie.
 
 
 
Pasul 4. Cand ati terminat apasati OK. Cum veti observa, acum tot ce are culoarea roz va fi selectat, dar avem nevoie de fundal sa fie selectat. Accesati Select > Invert sau apasati Ctrl+Shift+I. Apasati Delete si aveti o culoare isolata in fata unui fundal alb-negru.
 
 
 
 
Pasul 5. Folosind Guma de sters pentru a curata imaginea cat mai mult, pentru a indeparta culori care au fost selectate accidental. Repetati pasii 1-4 pentru a selecta mai multe culori. Ar trebui sa fie fiecare pe stratul sau, in fata stratului alb-negru.
 
 
 
 
 
 
 

Ana A.

0Comentarii la "Tehnici de design: Photoshop - Cum se izoleaza o culoare artistic"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite