Tehnici de design: Photoshop - 'Displacement Map'

Photoshop poate fi un program special facut pentru editare 2D, dar mai are si cateva trucuri 3D. Aici va fi prezentata o tehnica simpla de aplicare a textului pe o suprafata irregulara(cum ar fi o perdea).
Pasul 1. Deschideti imaginea de fundal pe care doriti sa aplicati textul sau imaginea. 
 
 
 
 
 
 
Pasul 2. Dupa aceea, trebuie sa salvam imaginea de funal in format .PSD (PhotoShop Document) cu numele “deplasare”. Acest fisier va fi “Harta” dupa care se va lua unealta pentru a deplasa textul.
 
 
 
Pasul 3. Acum scrieti textul dorit cu ajutorul uneltei de scris (Type tool).
Notita: Textele de tip „script”(Cataneo BT; Monotype ; Edwardian script etc.) rareori se deformeaza corect
 
 
 
Pasul 4. Dati click-dreapta pe stratul de text si selectati “Rasterize Type”. Aceasta actiune va transforma tipul de  strat din text in general. Dupa aceea, selectati Filter > Distort > Displace si apasati OK in fereastra care apare. Din fereastra care apare selectati fisierul care l-am salvat mai devreme “Deplasare”, iar textul va fi “aliniat” cu perdeaua, ca si cand ar fi fost cusut in ea.
 
 
 
 
 
 

Pasul 5. Pentru mai mult efect, setati Blending Mode la Overlay si stergeti gu guma de sters zonele care nu au fost aliniate bine. Se mai pot adauga si efecte de strat pentru mai mult realism (Drop Shadow de exemplu).

 
Variatii. Desigur aceasta metoda nu este limitata doar la text. Poate lucra cu orice tip de imagine la orice nivel de complexitate. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ana A.

0Comentarii la "Tehnici de design: Photoshop - 'Displacement Map'"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite