Web design si servicii SEO

De foarte multe ori cand doriti sa construiti un site web nou va ganditi la ce metode de promovare doriti sa folositi dupa ce ati stabilit structura informatiei, design-ul paginii web sau chiar cand site-ul este deja gata. Aceasta abordare nu este tocmai cea mai inspirata din mai multe motive. In primul rand site-ul dumneavoastra este un mediu prin care puteti sa comunicati direct cu potentialii clienti. Constructia paginii trebuie sa inceapa de la informatia pe care o sa o transmiteti si de la publicul caruia i se adreseaza. Cand structurati informatia tineti cont de faptul ca utilizatorul ar trebui sa isi dea seama aproape instantaneu despre ce este vorba. Exista studii statistice care arata ca daca utilizatorul nu isi da seama despre ce este vorba in pagina pe care a ajuns in 1-2 secunde riscul de a pierde utilizatorul creste cu cel putin 50%. Selectarea si structurarea informatiei este un moment esential in dezvoltarea aplicatiei dumneavoastra.

Dupa ce ati stabilit cat se poate de exact aceste lucruri se poate trece la crearea arhitecturii aplicatiei. Partea aceasta este facuta in mod normal de programatorii pe care i-ati angajat. Este important sa se ajunga cat mai usor la informatia cautata. Sa presupunem ca aveti un site destul de voluminos si pentru accesarea unei pagini de pe ultimul nivel este necesar sa se dea 5-6 click-uri sau sa se navigheze printr-un meniu care are foarte multe subramuri. Genul asta de navigare poate sa fie un fals prieten. Este un fals prieten pentru ca la prima vedere pare o idee buna. Informatia este mai bine structurata si sunt sanse mici sa dai peste ceva care nu te intereseaza. De fapt, cel mai bine este sa respectati regula celor 3 clickuri: utilizatorul trebuie sa poata ajunge la informatia cautata din maxim 3 click-uri dupa ce a ajuns pe site-ul web. Daca informatia este prea multa pentru a respecta aceasta regula incercati totusi sa construiti un sistem de navigare cu cat mai putini pasi sau luati in considerare implementarea unei casute de cautare.

Exista unele lucruri care se pot face pentru a imbunatati indexarea si pozitionarea site-ului dumneavoastra inca din faza de constructie. Este important sa aveti posibilitatea de a controla continutul paginilor site-ului. Insistati pentru folosirea unui CMS si daca dezvoltatorul cu care lucrati va spune ca nu este necesar, lucrati cu altul. Aveti grija ca CMS-ul ales sa genereze URL-uri prietenoase. Daca nu genereaza URL-uri care sa poata sa fie retinute de utilizator folositi un alt CMS. Suntem in 2010 si nu ar trebui sa acceptati astfel de probleme. Solicitati-i dezvoltatorului sa mentina la minim timpul de incarcare al paginii. Desi timpul de incarcare nu este luat in considerare ca un indicator important de Google, paginile care se incarca mai repede sunt preferate de utilizatori. Este important sa aveti titluri diferite pe fiecare pagina. Tagul title este unul dintre cele mai importante elemente de pe pagina web din perspectiva optimizarii.

Asigurati-va ca ati inclus in paginile dumneavoastra termenii dupa care va doriti sa fie gasit site-ul. Trebuie sa aveti grija sa nu cadeti in extrema cealalta, si anume sa umpleti textul paginilor de cuvinte cheie pentru a imbunatatii pozitionarea prin cresterea densitatii de cuvinte cheie. Aceasta practica este considerata spam si nu ajuta la imbunatatirea pozitionarii.  

0Comentarii la "Web design si servicii SEO"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite