ce greseli trebuie evitate de webdesigneri incepatori

Daca decideti sa va faceti un site singuri, exista cateva greseli pe care incepatorii tind sa le faca si nu ar trebui sa le repetati pentru ca vor dauna succesului site-ului dumneavoastra. Web designerii profesionisti nu fac niciodata aceste greseli, si nici voi nu ar trebui sa le faceti.

Eroarea 1: Folosirea culorilor ce deranjeaza ochii

Nu trebuie sa comiteti greseala de a va face textul foarte putin lizibil din cauza culorii background-ului pe care il folositi. Este ok sa experimentati, dar aveti grija ca schema de culori, in final, sa nu va goneasca utilizatorii de pe site

Eroarea 2 Folosirea de fonturi ilizibile:

Tineti minte ca nu toti cititorii sunt tineri si obisnuiti cu noile idei de pe internet, un font simplu, gen Arial, este o alegere mult mai sigura decat unul nou si interesant.

Eroarea 3 Controlul asupra browserulului utilizatorului:

Puteti gasi scripturi care redefinesc marimea browserului utilizatorului, creaza ferestre pop-up, etc. Desi par interesante la prima vedere, acestea pot enerva utilizatorii.

Eroarea 4 Folosirea excesiva de elemente Flash:

Cu siguranta doriti sa executati un site dinamic si atractiv, dar nu exagerati. Elementele Multimedia vor scadea timpul de incarcare al siteului dumneavoastra. Nu trebuie sa va faceti utilizatorii sa astepte pentru ca ruleaza o melodie in background. Nu exagerati cu elementele flash, cele video si audio.

Eroarea 5 Crearea unui design neatragator:

Nu omiteti faptul ca in general vizitatorii decid in cateva secunde daca vor mai ramane sau nu pe site, cu mult inainte de aciti informatiile propriu zise. De aceea, ei trebuie captivati de la inceput. Incercati imagini, bannere, elemente grafice interesante, headere la locul potrivit, etc.

Alex B.

0Comentarii la "ce greseli trebuie evitate de webdesigneri incepatori"

Adauga Comentariu

Mesaj

Trimite